Zeytin

      Zeytin ağacında, sürgün ve çiçek gözlerinin oluşumu, ocak ayındaki soğuklardan hemen sonra başlar. Bu dönemde bitkide yeterli miktarda bor yoksa, çiçekler zayıf döllenme gösterecek şekilde gelişir. Yeterli miktarda çinko yoksa, sürgün ve çiçek gözlerinin büyük bir kısmı uyanmaz. Yeterli azot yoksa daha sonra oluşan soğuklardan, şiddetle etkilenirler. Fosfor noksan ise ağacın uyanması gecikir ve çiçek açımı, sürgün oluşumu gecikir ve sıcak döneme sarkar, meyve tutumu engellenir.

      Zeytin üreticileri,eski klasik yöntemlere göre topraktan zeytin gübrelemesi yaparken  1 dekara sezon boyunca 80 kg ila 100 kg arası minaral gübre kullanmaktadır.Bunun sonucunda toprağa her yıl tuz indeksi yüksek olan gübreleri vererek toprak yorgunluğunu(çoraklaşmayı) artırmaktadır. A.B.D den ithal, patentli sıvı organik asit içeren gübrelerimiz ile sezon boyunca 1 dekara 10 ila 15 lt arasında bir gübreleme yaparak toprağı kirletmeden,toprağa hem mineral gübre hemde organik madde sağlayarak bağ üreticilerine modern bağ gübreleme imkanı sağladık.Zeytin üreticileri ,topraktan uygulayacağı bu özel sıvı gübreleri oldukça kolay uygulayarak mazot ve işçilikten de önemli oranda tasarruf sağlayacaklardır.

      Zeytin yaprak gübrelemesinde çiçekten önce kullanılan özel patentli gübreler ile (Zn-9,Rally,Nitro-26,Key-Bor,Essential Plus) soğuk zararına karşı bitkinin direncinin daha iyi olması sağlanarak daha iyi sürgün ve çiçek gözü oluşumu meydana gelir.Oluşan sağlıklı çiçek gözleri ile daha iyi çiçeklenme ,döllenme ve döllenen somakların boyunun daha uzun olması sağlanır.Çiçekten sonra kullanılan ürünler (Nutri-cal,Nitro-K ve Nutri-K) ile de meyve kabuğunun yapısının daha düzgün oluşumu ile meyvede kalite ,irilik ve homojenlik sağlanır.Hasattan sonra yapraktan yapılacak zeytin gübreleme programımız ile ertesi yılın sürgün oluşumunu teşvik ederek periyoditizeyi önemli ölçüde azaltır.